Megjelent a RE:Grade a RE:Vision Effects-től

A RE:Vision Effects kiadta a RE:Grade-et – egy új After Effects és Premiere Pro plugint, amivel még color grading előtt javíthatunk a rosszabbul sikerült felvételeken.

Kontrasztnormalizálás color grading előtt
A RE:Grade-et arra találták ki, hogy a segítségével még color correction előtt normalizálhassuk a kontrasztot azokon a felvételeken, amik rosszul sikerültek: például túl- vagy alulexponáltak.

A RE:Vision Effects elmondása szerint a plugin nem arra való, hogy véglegesre javítsa a felvételeket, hanem hogy olyan állapotba hozza őket, amiből már elkezdhető a color correction.

Egyéb felhasználási módja a pluginnak ezen kívül az SDR videók HDR-szerűvé konvertálása.

A pluginban egy különleges Automatic Contrast Enhancement (ACE) tool található, amivel a nehezebb eseteken, például az ablak előtt készült felvételeken is segíthetünk.

Ez a tool multi-resolution processing módot használ, a kontrasztot globális, lokális és per-pixel szinten is állítva, ami miatt az artefactok előfordulása minimálisra csökkenthető. Példavideók a RE:Vision Effects fentebb beágyazott sample reel-jében tekinthetők meg.

A RE:Grade-ben kreatívan elnevezett "multi-app color workflow sanity saver" eszközök is találhatóak, például a 3D LUT Inversion.

A RE:Grade 1.0 After Effects CS 6-tal és újabb verzióival, illetve a Premiere Pro CS 6-tal és újabb verzióival kompatibilis Windows-on és Mac OS X-en. AZ ára 99.95 dollár.

További információk a RE:Grade 1.0 lehetőségeiről a termék weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag